Saturday, August 18, 2007

Top 5 + 1 Ιστοσελίδες που θα σκοτώσουν την ώρα σας, το χιούμορ σας, και ίσως και ‘σας…

Ώστε, υποφέρετε και ΄σεις από τη φοιτητική βαρεμάρα. Τα πράγματα με το νέο εξάμηνο δεν ταυτίζονται ακριβώς με τη φοιτητική ζωή που είχατε στο μυαλό σας (ίσως να σας επηρέασαν κάπως και οι διαφημίσεις στην τηλεόραση), και έτσι σκοτώνετε την ώρα σας διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Εάν το computer δεν είναι πολύ μακριά από εσάς, και δεν σας κάνει ιδιαίτερο κόπο να κοιτάξετε μερικές σελίδες, σας δίνουμε κάποιες διευθύνσεις, ειδικά για σας.

Το.. «χιούμορ» που εμπεριέχεται σε αυτές τις σελίδες, ίσως μόνο σε αυτή τη φάση της ζωής σας να μπορέσετε να το εκτιμήσετε.

At your own risk…


http://www.weebl.jolt.co.uk/archives.php

Δύο αυγά που μιλούν, ο Weebl και ο Bob, ζουν σε ένα μοβ κόσμο. Παρακολουθήστε τις… εκπληκτικές περιπέτειες της ζωής τους, μέσα από τη λίστα των επεισοδίων που σας δίνουμε. Δείτε ιστορίες με πίττες (mmm pie…), νίντζα πειρατές, πιθήκους με ασυγκράτητη διάρροια, γαϊδουράκια-αντικείμενα του πόθου, φίνες τζαζ μπάντες και σέξυ μουσικά γούστα..
Είτε αγαπάτε τον
weebl και bob, είτε μισείτε τον weebl και bob. Beefs!


http://zombo.com/

Καλωσορίσατε στο zombocom. Αυτό είναι το zombocom: Καλωσορίσατε. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα στο zombocom. Όλα είναι εφικτά στο zombocom. Ο μόνος περιορισμός είναι ο εαυτός σας. Το άπειρο είναι πιθανόν στο zombocom. Καλωσορίσατε!
Είναι μια σχετικά παλιά σελίδα, που δημιουργήθηκε για να σατιρίσει όλες τις .
com εταιρείες που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη δεκαετία, και δεν είχαν τίποτα να προσφέρουν στο κοινό, στις ίδιες τις εταιρείες, αλλά και στους μετόχους τους (εξού και η μεγάλη κατρακύλα των dot com εταιρειών στο χρηματιστήριο).
Ο κακός δίδυμος αδερφός του
zombocom είναι ο obmozcom (http://www.obmoz.com/), όπου υποστηρίζει ότι ο zombocom έχει βλάβη στον εγκέφαλο, αλλά μάλλον τα λέει όλα αυτά από τη ζήλια του.


http://www.b3ta.co.uk/

Χαριτωμένα (;) toons, animations, quizes, παιχνιδάκια και άλλα αστεία από τον Rob Manuel, συνιδρυτή του b3ta.com.

Σχετικά απλά, αλλά έξυπνα (;) και σου φτιάχνουν το κέφι. Να αναφέρουμε μερικά ονόματα: Pornalikes Quiz, Crack My Knuckles, Female or Shemale, Man Milk or Moo Milk, Name That Beard, Nazi Kitten Ball κλπ… Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Αν δεν σας άρεσε το site και βαριέστε στη δουλειά σας, δείτε τότε χαριτωμένα γατάκια εδώ: http://www2.b3ta.com/top-10-cutest-kittens .


http://www.fat-pie.com

Ίσως από τα πιο παράξενα web cartoons που έχω συναντήσει στο διαδίκτυο (ναι, πιο παράξενα από τον weebl και τον bob!). Ένα παράξενο συναίσθημα σε κυριεύει όταν τα βλέπεις, και για ένα ανεξήγητο λόγο απλά θέλεις να γελάσεις. Σκοτεινό, μαύρο χιούμορ μερικές φορές, ανεπιφύλακτα σας συνιστώ να τα δείτε.
Φυσικά, από τον δημιουργό του
fat-pie.com, υπάρχουν και («πραγματικά») αστεία web-toons να δείτε, όπως τις gay περιπέτειες του «υπερήρωα» Burnt Face Man, στην μάχη εναντίων του εγκλήματος και των «τρομερών» αντιπάλων του, όπως τον Bastard Man, Man Spider, Welding Man, Taps Man κλπ. Δείτε το απευθείας, στη δική του σελίδα: http://www.burntfaceman.com/ .


http://www.dilbert.com/

Dilbert, είναι ένα διάσημο (ίσος όχι τόσο πολύ στη Κύπρο) comic strip, που έχει σαν θεματολογία τις (όχι και τόσο απίθανες) καταστάσεις που επικρατούν στον επιχειρηματικό κόσμο, και στο εργασιακό περιβάλλον σήμερα.
Πραγματικά έξυπνο
humor (από μια αστείρευτη θεματική πηγή), όπου το καθημερινά ανανεωμένο comic strip παρακολουθείται από εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο (περισσότερο από ανθρώπους που είναι στον επιχειρηματικό και γραφειακό κόσμο). Πολλές καταστάσεις, και ήρωες του comic, μπορούν να ταυτιστούν με το δικό σας περιβάλλον, με τους δικούς σας: διαβολικό διευθυντή, τεμπέλη συνάδελφο σας, υστερικιά του διπλανού γραφείου, ή τον άπειρο (θύμα) νέο υπάλληλο…

Αρκεί μόνο να σας αναφέρουμε, ότι ο δημιουργός Scott Adams, γράφει επιχειρηματικά συγγράμματα και αναλύσεις, όπου χαίρουν αρκετής εκτίμησης, και το comic του, Dilbert, χρησιμοποιείται σαν σημείο αναφοράς και παράδειγμα στον επιχειρηματικό κόσμο και σε management courses.


http://www.darwinawards.com/

Τα «Βραβεία» Darwin, αποδίδονται σε ανθρώπους που έκαναν τη χάρη, για το καλό της ανθρωπότητας, να σταματήσουν τον εαυτό τους από το να υπάρχει (ή να αναπαράγεται κλπ), ώστε να μην μεταδώσουν περαιτέρω τα γονίδια τους, όπου αποδεδειγμένα απέδειξαν την κατωτερότητα και την ηλιθιότητά τους, μετά από ένα εξίσου πολύ ηλίθιο θάνατο, ή δυστύχημα.
Μετά από τέτοια περιγραφή, μένει απλά να επισκεφτείτε τη σελίδα για να διαπιστώσετε το τραγικά ηλίθιο μεγαλείο της ανθρωπότητας…

Ορέστης Τριγγίδης / Συνείσφερε ο Alex Selivanov.

orestis@tringides.com , www.amalgamacy.info

( Αρχική Έκδοση: Περιοδικό StudentStyle / StudentClick www.student-style.net )

Τα μαγκόπαιδα της Λαϊκής Τράπεζας έκαναν το λάθος να το δημοσιεύσουν! :) http://www.whatsup.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=2480&tt=graphic&lang=l1

Monday, August 13, 2007

Ιστορίες για αγρίους από ένα κουρασμένο τμήμα υποστήριξης…

Οι ιστορίες που ακολουθούν είναι αληθινές, και έχουν ειπωθεί από έναν υπάλληλο του τμήματος υποστηρίξεως κάποιας εταιρείας πληροφορικής στην Κύπρο. Ονόματα και εταιρείες έχουν αφαιρεθεί, για ευνόητους λόγους.

Παρόλο που οι ιστορίες είναι πολύ αστείες όταν διαβάζονται, εν τούτοις δεν ήταν καθόλου αστείες για τον συγκεκριμένο αφηγητή όταν συνέβαιναν.

Παράλληλα οι ιστορίες που ακολουθούν, έχουν να δώσουν το μήνυμα ότι ο αναλφάβητος της νέας εποχής, είναι αυτός που στερείται βασικών γνώσεων χειρισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Γιατί; Διαβάστε και θα καταλάβετε.

Ιστορία 1η

«

Πρέπει να ήταν Τρίτη ή Τετάρτη πρωί, όταν πήγα στη δουλειά κατά τις οχτώ.. ήμουν.. χάλια μαύρα, νυσταγμένος, δεν έβλεπα μπροστά μου..

Πήγα στο γραφείο, και η γραμματέας εκεί μου λέει ότι «έχει κάποια που σε θέλει, για ένα πρόβλημα». Πιάνω το τηλέφωνο (ελπίζοντας να μην είναι καμιά στριμμένη), «Καλημέρα» - «Καλημέρα σας», και αρχίζει:

- Ξέρετε, μου έφερε ο ανηψιότεκνός μου ένα CD των Windows 2004 (!).

- Κυρία μου, δεν υπάρχει Windows 2004, υπάρχει Windows 2000, XP, Windows 98, ΜΕ κλπ

- Όχι, είναι Windows 2004


Τέλος πάντων, δεν επέμενα..

- Μάααλιστα, προχωρήστε: τι θέλετε;

- Δεν ξέρω που να το βάλω.

- Να το βάλετε στο CD ROM.

- Τι είναι αυτό;;

Παίρνω ανάσα:

- Εκτός από το κουμπί που ανάβετε το PC σας, έχει και ένα άλλο, πιο μικρό κουμπί, που το πατάτε και βγαίνει ένα συρταράκι με το σχήμα του CD, και μπαίνει μέσα, κλείνετε το πορτάκι αυτό, και κάνετε install το σύστημα.

- Μα δεν έχει ΕΤΣΙ ΠΡΑΜΑΝ.

«Πτου %&*#, σκέφτηκα, τι στο καλό computer έχει;» Οπόταν ρωτώ..

- Τι computer έχετε; Πέστε μου, όταν ανοίγετε το computer σας, τι σας δείχνει;

- Κάαατι πράσινα γράμματα..

ΠΠΦΦΦΦΦ Όταν άκουσα «Πράσινα Γράμματα», ανάτρεξα σε κάτι computers από τον καιρό της τασιηνόπιττας!

- Καλά, τι computer είναι τούτο; Τι γράφει πάνω;;

- Ε…. GD530 (Κάτι τέτοια πράματα)

Μεσάνυχτα εγώ, οπόταν της λέω:

- Κοιτάξετε, θα πρέπει να έρθω να το δω, να δω τι μπορεί να μπει διότι, απ’ ότι φαίνεται, είναι παλαιό το PC σας, μάλλον δεν θα μπαίνει πάνω CD..

Τέλος πάντων, ξεκίνησα να πάω… Πιάνω το αυτοκινητάκι της δουλειάς, μέσα στην παλιο-πυρά, χωρίς κλιματισμό, χωρίς ράδιο, τα παράθυρα να είναι χαλασμένα να μην μπορούν να ανοίξουν παραπάνω από το μισό.. φανταστείτε, χάλια μαύρα η κατάσταση..

Πάω στην κυρία, ήταν μια έτσι 55-60 χρονών.. «ΩΩ Καλημέρα» μου λέει κλπ..

- Ναι ναι, είμαι από την <τάδε> εταιρεία, ήρθα να δω το PC σας…

Πάω.. και φανταστείτε τι ήταν ρε παιδιά, ΟΧΙ, φανταστείτε τι ήταν;;

Ηλεκτρική Γραφομηχανή.

Και τι μου λέει, τι με ρωτά μετά τούτη η γυναίκα;;

- Ε, καλά, μου λέει, εγώ τι να το κάμω τώρα το CD;;

Ε.. ήταν να της πω τι να το κάμει το CD, αλλά ήθελα τη δουλειά μου…

»

Ιστορία 2η

«

Λοιπόν, Κυβέρνηση, μόνο από το όνομα καταλαβαίνετε τι σημαίνει (και όσοι δεν καταλαβαίνετε, τότε μάλλον είστε κυβερνητικοί).

Ήμουν με τη Χ εταιρεία μου, και έπρεπε να κάνουμε κάποια ανανέωση (patch / update) σε κάποιο κεντρικό υπολογιστή (server) σε κάποια κυβερνητική υπηρεσία.

Ήμουν μαζί τον προϊστάμενο (μάστρο) μου εκεί, στο server room, οπόταν μου λέει, να πιάσω τηλέφωνο στα γραφεία του κεντρικού τμήματος την υπηρεσίας, και να τους πω να βγουν έξω από το σύστημα, για να μπορέσουμε να κάνουμε την ανανέωση.

Και έτσι κάνω, παίρνω τηλέφωνο το διευθυντή και του λέω ότι θα κάνουμε κάποια ανανέωση στον κεντρικό υπολογιστή, οπόταν να σώσουν ότι δουλειά έχουν στο σύστημα, να βγουν έξω, για να μπορούμε να κάνουμε την ανανέωση.

Σύμφωνος ο διευθυντής, ότι θα τους ειδοποιούσε όλους εκεί να κάνουν αυτό που τον παρακάλεσα.. Ως τώρα όλα πολύ καλά..

Περνά μία ώρα – μια ώρα και ένα τέταρτο, είχαμε τελειώσει την ανανέωση, μια χαρά, οπόταν ο προϊστάμενος μου, μου λέει να τους πάρω τηλέφωνο, να τους πω ότι τελειώσαμε, και να δοκιμάσουν να ξαναμπούν για να ελέγξουμε ότι όλα πάνε εντάξει.

Παίρνω και ‘γω τηλέφωνο.. Παίζει.. παίζει.. παίζει.. πολλή ώρα, τίποτα, δεν απαντά κανένας!

Οπόταν το κλείνω, σκεπτόμενος ότι μπορεί να έκανα λάθος, λέω να ξαναδοκιμάσω.

Παίζει.. παίζει.. παίζει.. τίποτα! Δεν απαντούσε κανένας!

Γυρίζω στον προϊστάμενό μου..

- Ρε φίλε, δεν απαντούν τούτοι!

- Δεν γίνεται να μην απαντούν!

- Αφού δεν απαντούν, τους παίρνω δύο φορές τηλέφωνο και δεν απαντούν!

- Χμ.. να πας από εκεί στα Κεντρικά να δεις τι έπαθαν..

Και αυτό κάνω. Παίρνω (το γνωστό) αυτοκίνητο της δουλειάς, και όπως στρίβω στην στροφή προς τα Κεντρικά, βλέπω πανζουρλισμό, κόσμος, πανικός, φωνές!..

Οπόταν σκέφτομαι «Τι στο καλό έγινε εδώ, τι έπαθαν τούτοι; Καμιά βόμβα, σκέφτηκες;; Να πάω να δω τι γίνεται».

Παρκάρω το αυτοκίνητο, κατεβαίνω κάτω, πάω προς το πλήθος, λέω..

- Συγνώμη, συγνώμη, να περάσω..

‘Όπως πάω να μπω προς την πόρτα, πετάγεται ένας και μου λέει:

- Εεε, ε φίλε μου, που πάεις!;

- Πάω μέσα!

- Δεν έχει κανένα μέσα!

- Γιατί δεν έχει κανένα μέσα!;

- Μας είπαν να βγούμε έξω (!!!)

Αυτός ο άνθρωπος, ήταν ο διευθυντής, και μου έλεγε αυτό το πράμα, ο διευθυντής!!

Μην μπορώντας να πιστέψω στα αυτιά μου, βρίσκω τα λόγια να του πω:

- Ρε κουμπάρε! Εγώ σε έπιασα τηλέφωνο! Σας είπα να τα κλείσετε, και να βγείτε έξω από το σύστημα, όχι από το κτίριο!

Αχάπαροι…

»

Β.Τ. / Επιμέλεια: Ορέστης Τριγγίδης

( Αρχική Έκδοση: Περιοδικό StudentStyle / StudentClick www.student-style.net )

IT Slavery is thriving!

IT Slavery! Blog στην Ελληνική γλώσσα που βλέπει την Πληροφορική μέσα από όλη την προστυχιά της! :) Γενικά στοχεύει φοιτητές αλλά σίγουρα δεν περιορίζεται μόνο εκεί! Πέρα από το αστείο, το ιστολόγιο θα φιλοξενεί και πιο "σοβαρά" άρθρα, ίσως και κάποια πέρα του θέματος της Πληροφορικής. Τα περισσότερα έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό StudentStyle (www.student-style.net) και στο www.whatsup.com.cy. Α, είμαι ο Ορέστης και εργάζομαι εδώ (www.amalgamacy.info) και ότι άλλο βρω :). ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!