Saturday, March 21, 2009

Οι Κύπριοι Πολίτες του Διαδικτύου δεν δέχονται τοις μετρητοίς το "απυρόβλητο" των δικαστών. Βλέπουν, κρίνουν και συζητούν.


Είτε "ορθά", είτε "λανθασμένα" οι δικαστές αποφάσισαν να μην λάβουν υπόψην το βίντεο. Όμως οι Κύπριοι Πολίτες του Διαδικτύου έχουν και μάτια και αυτιά για να κρίνουν από μόνοι τους εάν οι δικαστές έπραξαν σωστά.


Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός ότι η δικαιοσύνη δούλεψε, τα όργανα έκαναν τη δουλειά τους. Άλλωστε έχουμε κράτος, δημοκρατικό μάλιστα και γι’ αυτό πρέπει πάντοτε να είμαστε ευγνώμονες.

Για το κράτος μάλιστα, «η αλήθεια έλαμψε» και οι αστυνομικοί αθωώθηκαν. Ειλικρινά, μακάρι να ‘ν καλά, και εκείνοι και οι οικογένειές τους, που θα τους χαρούν, που δεν θα πάει ο μπαμπάς τους φυλακή και θα μπορεί να συνεχίσει να τους παρέχει τον επιούσιο με αξιοπρέπεια. Δεν πρέπει να τα βάζουμε μαζί τους, άλλωστε το κράτος είναι αυτό που τους είπε «εντάξει παιδιά, μπορείτε να πάτε στα σπίτια σας». Τι να έκαμναν οι άνθρωποι; Να απαντήσουν, «όχι, θέλουμε να μείνουμε να δικαστούμε κι άλλο»;

Όμως, οι δικαστές αποφάσισαν να μην λάβουν υπόψη τους το βίντεο για την απόφασή τους. Και φυσικά, με αυτά τα δεδομένα, επήλθε το αναμενόμενο.

Το βίντεο είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ εδώ και πολύ καιρό -αν θυμάστε- και έκτοτε παραμένει μόνιμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας για οποιονδήποτε περιηγητή του Διαδικτύου επιθυμεί να το δει.

Μπορεί λοιπόν οι δικαστές να αποφάσισαν να μην λάβουν υπόψη τους το εν λόγω βίντεο για να αποφασίσουν, όμως τίποτα δεν σταματά τον κόσμο να το δει με δική του βούληση και να λάβει τις δικές του, προσωπικές αποφάσεις για το ποιος είναι αθώος ή ένοχος. Σημειωτέο ότι οι δικηγόροι των αστυνομικών δήλωσαν ότι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ζητήσουν να αποζημιωθούν οι πελάτες τους.

Οπόταν, μπορείτε να δείτε το βίντεο του ΠΟΛΙΤΗ και να αποφασίσετε.

Είτε από εδώ: http://www.cyprus-tube.com/en/cyprus-tube.html?task=videodirectlink&id=865

Είτε από δω: http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=15271&-V=videos

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην το δουν ανήλικα άτομα και γενικά άτομα που ενοχλούνται εύκολα από σκηνές βίας. (ο υποφαινόμενος δεν αντέχει να δει περισσότερα από λίγα δευτερόλεπτα)

Αποφασίστε λοιπόν και έπειτα δώστε και σε άλλους το βίντεο και ο καθένας ας σκεφτεί ότι θέλει.


No comments: