Saturday, September 13, 2008

«ΤΕΧΝΟ-ΠΟΛΙΣ» («ΠΟΛΙΤΗΣ» της Κυριακής)

Χαίρετε!

Τα περισσότερα άρθρα που δημοσιεύονται σ' αυτό το ιστολόγιο («blog», αν προτιμάτε), έχουν ήδη δημοσιευτεί στο «ΤΕΧΝΟ-ΠΟΛΙΣ», το ένθετο της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ» της Κυριακής για την Πληροφορική και την Τεχνολογία.

Η συντακτική ομάδα του «ΤΕΧΝΟ-ΠΟΛΙΣ» αποτελείται από επαγγελματίες της Πληροφορικής, που δίνουν λύσεις στις ανάγκες και τα καθημερινά προβλήματα και ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, εδώ και τώρα.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες που ανταποκρίνονται με σχόλια (θετικά και αρνητικά, όλα είναι χρήσιμα!) και εποικοδομητική κριτική.

 Είμαστε ανοικτοί σε οποιοδήποτε σχόλιο, ερώτημα, εισήγηση έχετε για τη δουλειά που κάνουμε στο παρόν ένθετο (email στο orestis@tringides.com). Μας ενδιαφέρει να ακούσουμε τις ανάγκες και τους προβληματισμούς σας  σχετικά με την Πληροφορική και την Τεχνολογία (ασχέτως του πόσο «απλοί» ή «πολύπλοκοι» μπορεί να φαίνονται) και να προσφέρουμε πρακτικές συμβουλές όσο πιο απλά, κατανοητά αλλά και περιεκτικά γίνεται.

 Εάν θα θέλατε να εισηγηθείτε ένα χρήσιμο θέμα για να το ψάξουμε, εάν θέλετε να συνεισφέρετε με κάποιο άρθρο ή έρευνα, πολύ ευχαρίστως.

 Για όλα αυτά, απλά στείλτε μας ένα μήνυμα στο orestis@tringides.com .


ΓΙΑΤΙ «ΤΕΧΝΟ-ΠΟΛΙΣ»;

Στόχος μας είναι, μέσω αυτού του ένθετου, να σας ενημερώνουμε σχετικά με το «τι παίζει» στον τομέα, με όσο πιο κατανοητό τρόπο γίνεται, καθώς και να σας παρέχουμε απλές, στρωτά διατυπωμένες συμβουλές για καθημερινά ερωτήματα για την Πληροφορική και την Τεχνολογία γενικότερα.

Είναι γεγονός, ότι στον όλο και πιο τεχνολογικά εξελισσόμενο κόσμο που ζούμε, μέρα με τη μέρα, είτε το θέλουμε, είτε όχι, η τεχνολογία «εισβάλει» όλο και περισσότερο στο περιβάλλον μας, στον τρόπο ζωής μας, σε ‘μας. Απλά δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Η ανάγκη να διευκολύνουμε τη ζωή μας όσο περισσότερο γίνεται μέσω της τεχνολογίας, μας «σπρώχνει» στο να εξερευνήσουμε αυτό το θέμα, που γίνεται όλο και περισσότερα σχετικό με ‘μας. Ερωτήματα, απλά, όπως «Ποιο είναι το καλύτερο νέο κινητό για να αγοράσω βάση των αναγκών μου;», «Πως μπορώ να ρυθμίσω την ασύρματη σύνδεση στο σπίτι ή στο γραφείο μου για να έχω καλύτερη κάλυψη;», «Ποια λύση και ποιο πακέτο σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού μου είναι πιο σύμφορο για ‘μένα;». Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε, ότι εμβαθύνοντας, περισσότερα, πιο σύνθετα και συγκεκριμένα ερωτήματα θα συνεχίσουν να μας δημιουργούνται, όπως «Τι προκαλεί την εξάρτηση στα βιντεοπαιχνίδια;», «Γιατί τα καθεστώτα κάποιων χωρών διώκουν απλούς blogger πολύ αυστηρά;», «Πόσο επιρρεπή είναι τα παιδιά μου στη Διαδικτυακή παιδική πορνογραφία και στους θηρευτές του Διαδικτύου και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;», «Γιατί το Linux είναι δωρεάν, ενώ το Windows πρέπει να το αγοράσω;».  

Για όλα αυτά, η δουλειά μας είναι να σας δίνουμε τις απαντήσεις, όσο πιο απλά, κατανοητά αλλά και περιεκτικά γίνεται. Σαν συντακτική ομάδα, δεν είναι στόχος μας να σας «εντυπωσιάσουμε» με δύσκολους τεχνικούς όρους, ούτε να «σνομπάρουμε» και τις πιο απλές σας ανάγκες. Στη συντακτική ομάδα, κανείς από ‘μας έχει τη δημοσιογραφία / αρθρογραφία σαν κύρια ενασχόληση, ούτε φημιζόμαστε για τις ικανότητές μας στην Ελληνική γλώσσα. Είμαστε επαγγελματίες της Πληροφορικής, που είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις στις ανάγκες και τα καθημερινά προβλήματα και ερωτήματα που βλέπουμε να απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, εδώ και τώρα. Αυτό κάνουμε στην επαγγελματική μας δραστηριότητα καθημερινά, αυτό θα κάνουμε και στο «ΤΕΧΝΟ-ΠΟΛΙΣ».


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ», εδώ Κωδικός άρθρου: 799687, 15/06/2008, Σελίδα: 49

No comments: